Jalkalampulla lisää tyyliä sisustukseen

jalkalamput

Oletko pohtinut miten piristää esimerkiksi olohuoneen tai makuuhuoneen sisustustyyliä helposti pienellä vaivalla? Jalkalamput ovat kätevä sisustuselementti siitä, että vain yhdellä esineellä voi muuttaa jo yhden huoneen ulkonäköä huimasti. Osoitteesta https://www.nettilamppu.fi/lattiavalaisimet/

Löydät laajan valikoiman erilaisia jalkalamppuja. Uskomme, että löydät täältä varmasti juuri sinun kotiisi sopivan jalkalampun.

Miksi tarvitsen jalkalampun? 

Sen lisäksi että jalkalamput ovat hyvin kätevä sisustuselementti, on tässä myös toinen puoli. Usein pelkkä kattovalaistus ei ole riittävä valaistaksesi kokonaista huonetta, vaan saatat tarvita erilaisia kohdentavia valoja. Jalkalamput voit sijoittaa juuri siihen kohtaan, joka kaipaa hieman lisävalaistusta – esimerkiksi sohvan tai nojatuolin ylle. Jalkalamput siis täydentävät kätevästi niin olohuoneen, keittiön kuin makuuhuoneenkin valaistusta.

Nykypäivänä jalkalamput ovat saatavissa erilaisilla ominaisuuksilla. Kannattaakin harkita himmentävää jalkalamppua vaihtoehtona. Tässä kätevää on se, että saat säädeltyä valoa mielesi mukaisesti – aina et tarvitse kaikista kirkkainta valoa, kun taas toisinaan tarve saattaakin olla juuri erityisen tarkalle valaistukselle. 

Jalkalamput ja niiden eroavaisuudet

Usko tai älä – myös jalkalampuissa on eroavaisuuksia. Suurin ero näissä on yleensä varjostimen muodoissa, mutta toki ne voivat erota myös erikoisominaisuuksiltaan. Varjostimia ja jalkalamput malleja on pääasiassa kolmea eri tyyliä: klassisia valaisimia, kaarivalaisimia ja ylöspäin suunnattuja varjostimia. 

Klassinen jalkalamppu sopii usein parhaiten sisustuselementiksi, sillä näissä on usein kauniit kankaiset varjostimet. Etenkin maalaisromanttista sisustustyyliä tarkastellessa voit löytää mitä kauniimpia jalkalamppuja kankaisilla varjostimilla, joissa on pieniä kauniita yksityiskohtia. 

Kaarivalaisin taas nimensä mukaisesti on jalkalamppu, jolla on kaareva runko. Tässä on kätevää se, että valoa voi kohdistaa tarpeen mukaan eri paikkaan, sillä runkoa saa säädeltyä. Jalkalamput, jotka ovat kaarivalaisimia sopivat erityisen hyvin esimerkiksi olohuoneeseen, sillä saat säädeltyä sen esimerkiksi valaisemaan haluamaasi kohtaa sohvalla lukiessasi kirjaa.

Ylöspäin suunnattu jalkalamppu on saman tyylinen kuin klassinen jalkalamppu. Erona on vain se, miten valo kohdistuu. Klassisessa jalkalampussa varjostin tuo valon parhaiten jalkalampun alaosaan, kun taas ylöspäin suunnatussa jalkalampussa valo kohdistuu nimensä mukaisesti kattoon. Ylöspäin suunnattu jalkalamppu on kätevä sisustuselementti, mutta huono valinta mikäli kaipaat kohdistettua lisävalaistusta esimerkiksi työntekoon tai lukemiseen.  

Jalkalamppu kotitoimistoon 

Nykypäivänä kotitoimistosta käsin työskentely on yleistynyt. Usein kotitoimistossa valaistus ja muut puitteet voivat olla heikommat kuin oikeassa toimistossa, sillä moni ei odottanut tekevänsä kotoa käsin näin pitkää päivää. On kuitenkin hyvä panostaa kotitoimiston ympäristöön, sillä tällä on hyvin suuri vaikutus yleisesti terveyteen. 

Jalkalamppu sopii kotitoimistoon siitä, että voit ostaa jalkalampun, jonka asetat pöydälle. Tämän tyyliset jalkalamput sopivat työntekoon etenkin, jos tarvitset lukemiseen lisää valoa. Jos taas tarvitset yleisesti lisää valoa kotitoimistoon, voit ostaa lattialle sijoitettavan jalkalampun, joka tuo koko työtilaan hieman ylimääräistä valaistusta. 

Miten valitsen minulle sopivan jalkalampun? 

Jalkalampun valinta voi tuntua vaikealta – kuten huomasit, markkinoilla on olemassa lukuisia erilaisia vaihtoehtoja erilaisilla ominaisuuksilla. Kun aloitat jalkalampun etsinnän, kannattaa ensin määritellä mihin tarkoitukseen jalkalamput tulevat. Onko tarve kohdennetulle lisävalaistukselle, vai tuleeko se vain tuomaan yleisesti lisää valoa huoneeseen? 

Jalkalamppuja on myös tyyliltään paljon erilaisia. Mainitsimmekin jo maalaisromanttiset jalkalamput, mutta jalkalamppu sopii oikeastaan mihin tahansa sisustustyyliin. Jos pyrit sisustamaan mahdollisimman minimalistisesti, kotiisi sopii varmasti hyvin metalliset ja yksinkertaiset jalkalamput. Myös retroon sisustustyyliin löytyy sopivia jalkalamppuja – esimerkiksi jokin värikkäällä varjostimella. Tyylitietoiselle sisustajalle on olemassa paljon erilaisia design jalkalamppuja, jotka ovat usein hyvin kauniita sisustuselementtejä, sekä hoitavat tehtävänsä valaisimena.