Sisustusvinkkejä vuodelle 2022

Sisustusvinkkejä

Vuoden alussa etsimme  uutta alkua elämässämme. Uusi koti voi olla tärkeä ja ajankohtainen asia, mutta myös vanhaa kotia voi muuttaa haluamakseen. Nyt tarkastelemme uusimpia ja parhaita sisustusvinkkejä koteihin vuodelle 2022.

Minimalistinen sisustussuunnittelu on tämän ajan ja tämän vuoden juttu, vaikka se on ollut sitä itse asiassa jo vähän pidempään.  Vähemmän on enemmän on validi sanonta kaikille muille paitsi Yngwie Malmsteenille, ruotsalaiselle kitarasankarille. Vuonna 2022 sisustussuunnittelu saa seurakseen uuden termin: lämmin minimalismi. Lisäksi artikkelissa myös DIY:sta ja luonnonläheisyydestä.

Lämmin minimalismi

Lämmin minimalismi on käsite, joka on trendikäs termi tälle vuodelle. Mutta mitä se on? Se on minimalistinen suunnitteluteema, joka sisältää nimensä mukaisesti lämpimiä yksityiskohtia. Minimalistisia sisustuksia hallitsevan valkoisen väripaletin sijaan tulemme näkemään vuonna 2022 sisustussuunnittelussa vaalean keltaisia, kerman ja luonnonvalkoisen sävyjä. Odotettavissa on myös pähkinä- ja tammipuuta aiemmin suosittujen harmaiden puumallien sijaan. Lämmin minimalismi käsittää myös käsinkudottuja kankaita. Kankaat kun luovat kodikkaan tunnelman, toisin kuin klassinen, ehkä jopa viileähkö minimalismi.

Lämmin minimalismi on myös kaikkea tätä:

  • Keltaista, ruskeaa ja kermanväristä pohjasävyä
  • Saksanpähkinäisiä huonekaluja
  • Käsinkudottuja mattoja

Yksilöllinen tyyli ja boheemius on in

Yksilöllinen tyyli ja yksilöllinen sisustussuunnittelu on asia, joka on vain sinun omasi. Se on henkilökohtaista, joten muilla ei ole varmasti samanlaista. Kannattaakin siis miettiä seuraavia asioita sisustuksessa, jos haluat omaa ilmettä:

  • väripaletit, tietenkin oman tyylin mukaan
  • kalusteet jotka ovat juuri sinun tarpeisiisi sopivia

Bheemit teemat eli nonkonformistiset sisustustyylit juhlivat vapautta ja huolettomuutta. Rennot kuviot ja väripaletit ovat kaiken a ja o. Boheemissa tyylissä on kyse ennen kaikkea yksilöllisen tyylin ilmaisemisesta, joka voi olla myös ainutlaatuista eikä sillä ole tiukkoja sääntöjä. Boheemin tyylin tunnistaaa neutraaleista ja rohkeista väreistä, vaikutteet taiteesta, musiikista ja kirjallisuudesta, sisäkasveista ja eflektisistä kuvioista.  

Do It Yourself ja kasvit elävöittävät

Tee se itse. Do It Youself. DIY. 2022 on myös kaikkea tätä. Kaikkea ei tarvitse ostaa kaupasta vaan aina voi tehdä itse. Käsityöt ovat omiaan lisäämään kerroksia kodin sisustukseen. Ne myös auttavat antamaan taiteellista särmää. Netistä löytää vaikka pilvin pimein DIY-käsityöohjeita jos ei tule mitään inspiraatiota muuten mieleen  Ja kannattaa muistaa, että muiden DIY-tekeleitä voi aina ostaa jos ei osaa tai pysty itse tekemään.

DIY-sisustussuunnittelu voi olla esimerkiksi seuraavia asioita:

  • DIY-ripustettavat istutusastiat 
  • Kuvioitu seinämaalaus aksenttiseinään
  • DIY-käsityökappaleet ja seinäripustimet

Kasveilla on rauhoittava vaikutus mieleen. Samalla ne parantavat kodin ilmanlaatua ja pitävät sinut yhteydessä luontoon. Hyviä asioita niissä ovat esimerkiksi sellaiset, että

sisäkasvit ovat helppohoitoisia. Voit vaikka tehdä parvekkeestasi urbaanin kasvipuutarhan.

Muita tämän vuoden trendejä sisustussuunnittelu -teemassa ovat esimerkiksi pyöreät peilit (jee, pitkästä aikaa!), kylpyhuoneen uurretut laatat, pyöreys myös huonekalujen reunoissa sekä suurikokoiset taideteokset. 

Yhteenveto

Vaikuttaa siis siltä, että luonnonläheisyys, DIY ja minimalistisuus hallitsevat sisustuksen trendejä entistä enemmän. Jollain tavalla nämä kaikki kolme liittyvät toisiinsa, joten tämä ei ole suoranainen ihme. Nyt ihmiset haluavat takaisin luontoon ja ehkä jollain tavalla menneeseen elämäntapaan, jolloin kaikki oli simppelimpää. Toki tässä mennään jo useita vuosikymmeniä taaksepäin, sillä esimerkiksi 80-luvulla minimalistisuudesta ei ollut tietoakaan. Joka tapauksessa vuoden 2022 trendit ovat varsin tervetulleita monessa mielessä ja ehkäpä ihmisillä on maailmantilanteiden vuoksi kaipuu takaisin luontoon ja jollain tavalla myös yksinkertaisiin aikoihin. Kunhan kaikki nyt muistaisivat että nuo ajat eivät välttämättä olleet parempia kuin nyt!